Friday, 20 April 2012

owesome.

aktiviti kteorg, (aku dan jugak syirah, housemate duk trganu jgk) sementara menunggu esok tiba..
haha...

"berkayak di tasik seksyen 2"
it's owesome!

sebelah tu syirah, tinggal kita jer  y x balik lagi.:'(    

ni geng kayak kteorg petang tu..he..y sebelah syirah ayu,besfren dia dan laki tu konfem la bf dia an..


dalam air pun sempat nk posing tau..haha

tengok muka syirah, relax je, hakikatnya  aku yang kayak gn dia  ni tau..bising! takut la,nervous semua la...
kelakar la syirah, sakit perut duk gelakkan dia..:D

best kan diorang dating?hurmm..tape2, nt kita cari bf jugak nk ajak pegi  kayak.:)

ok, tu jelaa untuk petang tu..btw, balik umah sampai da pkul 8 .40 mlm..so,tade terasa sgt la da  kena blk kg lewat sehari dr org lain.pape pun, 'aktiviti riadah' yang tak dirancang sangat tu sgt best! thanks korang..=)


sentiasa berusaha!


pernah dengar tak ayat camni:
"perempuan yang baik untk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untk perempuan yang tak baik?"
eh,yeke camtu?
pape la..tp lebih kurang la tu..

tapi kan,kalau ikut memang mcam tu pun, 
dh memang fakta kot..
yes,ada jer org cakap, "ada je lelaki yang x brapa baik dapat perempuan mcm bidadari kan?" dan sebaliknya.
hurm, maybe org nampak dia tu baik, tp sebenarnya dia lg teruk dr org y igt dia tu baik..
hanya dia dan ALLAH jer yang tahu diri dia sendiri.
sebenarnya ALLAH tu Maha Adil kan?
asalnya manusia ni tade la jahat baiknya
tapi diri diorang sendiri yang mencorakkan sape diorang sebenar.
tak semestinya anak tok imam akan jadi tok iman jugak,
dan tak semestinya anak kaki judi akan jadi kaki pape pun kan..
tu semua sebenarnya adalah bentuk2 ujian ALLAH kepada individu tu..

ALLAH akan menguji hambanya mengikut kemampuan masing2 kan?
so,jangan pernah merungut, menyalahkan takdir hidup, atau pape jelaa..
yang penting, iman kita kuat untuk mengharungi semua ujian yang dh ditetapkan untuk kita,
tu semua adalah untuk meningkatkan iman kita terhadap ALLAH.

(tiba-tiba tengah2 malam buta ni nak jadi ustazah lak eh)
so,berbalik kepada yang asal td, untuk dapat lelaki yang baik, 
kita dulu yang harus dan sentiasa untuk menjadi yang terbaik..

aku ada tertarik dengan satu video ni,
its so..hurm, dun know how to say..
tengok sendiri la yer...

video


wsalam,

Thursday, 19 April 2012

cepat-cepat!

bestnya tengok housemate semua da kemas barang nk blk.
eeishh..jealous gler r...
sepatutnya aku pun da kena blk hari ni.
WAJIB!
test da abes tengahari td.
buat apa lagi nk tnggu kt sini..
ni semua pasal menda alah ni la..

tengok!
beli tiket lambat skitt je,tp da x sempat nk rebut y hari ni punya..
sakit tayar..
sabor jelaa...
keep thinking,nak buat apa malam ni eh,haish~

Wednesday, 18 April 2012

tak faham..!

cuba teka ni apa?



tau kan..?

bila fikir2 balik, sebenarnya aku pun x faham,
apa function test, exam sebenarnya..
kenapa setiap kali test, exam, perlu meniru..
kalau nk ikut, aku bukan la pandai sgt ke,baik sgt ke ap ke nk cakap pasal tiru-meniru ni..
tp dah kalau smpai test pun dh jadi open book test, baik xpayah ambik test kan.
dah komfem3 la memang semua anwser korang tu 100% la betol..

bukan sakit hati ke jealous sgt ke ap,
tp mcm x adil la kan..
mcm mna dgn orang y x meniru tu?
ok,fine..sape suruh dia x open book jgk,lurus sgt kan..
tapi,kalau fikir ke ke depan sikit la, mcm mana dgn kualiti diorang nt kan?

grad dgn 1st class, tp kualiti x sama dgn 1st class tu..
haish...student uni ni makin bijak pandai belajar, makin ligat jgk la otak diorg nk fkir mcm2 cara nk bt menda pelik2..
memang x faham la..

Thursday, 5 April 2012

thanks tau!

bila saya tgh happy,banyak cerita nk share,
awak akan jadi mangsa nk dengar semua cerita dongeng saya,
bila saya tengah sedih,banyak benda y saya mengeluh,
awak jugak akan jd mangsa luahan saya..
bila sakit pun, nafsu nk cakap tu membuak2,
kalau larat, mesti saya akan still tot tet jgk..
ape pun, thanks sebab sentiasa disisi saya time susah dan jgk senang..
time saya sihat dan jugak sakit..

btw,thanks untuk bubur td..
really appreciate it..
demam kita pun da kebas..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...